Placenta Afdruk

Een herinnering aan jullie connectie

Een blijvende herinnering

Jullie placenta. Een prachtig magisch orgaan die jij zelf, speciaal voor je kindje, hebt gecreëerd. 

Je kindje is door deze placenta gegroeid en volgroeid en dat is iets wat jij je wilt blijven herinneren!

Als je placenta capsuleren je te ver gaat, maar je wilt toch een mooie blijvende herinnering aan deze periode dan kan je ook kiezen voor een placenta afdruk! Een afdruk is prachtig!  Het is prachtig om te zien hoe de opbouw van de placenta afgedrukt kan worden. Hier zie je duidelijk waarom de placenta ook wel de boom des levens genoemd wordt. Elke placenta heeft een unieke eigen afdruk door de aderen die aangelegd zijn in je zwangerschap, daardoor is geen enkele afdruk gelijk. Dit is bijvoorbeeld heel leuk om te vergelijken bij meerdere kindjes. 

Bloedafdruk

Een afdruk van de placenta kan gemaakt worden met jou eigen bloed. Deze afdruk wordt op een hoge kwaliteit papier gedrukt waardoor er voldoen bloed kan worden opgenomen om jouw afdruk levenslang te bewaren.

De afdruk kan verkleuren naar bruin. We kunnen de tekening eventueel fixeren om de kleur zo rood mogelijk te houden, al is bruin ook een prachtige natuurlijke kleur!

Aquarelafdruk

Wij kunnen  een afdruk van jouw placenta maken in Aquarelverf op hoogwaardig aquarelpapier. Een prachtige set kleuren waarbij de verschillende onderdelen van de placenta extra naar voren zullen komen. De placenta zal eerst goed gereinigd worden bij dit proces waarna wij de placenta met 1, 2 of 3 kleuren zullen inkleuren. De afdruk geeft een mooie overgang tussen de aderen.

Hoe bewaar ik mijn placenta?

Na de geboorte van de placenta zal deze nog een periode aan je kindje blijven zitten om de navelstreng uit te laten kloppen. Dit is echt geen probleem! Als jullie hele proces voorbij is dan plaats je de placenta in een zak, emmertje of grote pot en stop je deze in de koelkast. Als je de placenta wilt invriezen om later te gebruiken raden we aan dit in een ziplockbag te doen. De placenta zal door onze kraamverzorgende worden afgeleverd als je bij ons kraamzorg afneemt. Neem je geen kraamzorg bij ons af dan kunnen we de placenta op komen halen of je mag hem zelf komen afleveren in Kralingen op afspraak.

Tarieven

Aanmeldformulier wensen placenta