Praktische informatie

Praktische informatie

Wij leveren kraamzorg in heel Rotterdam, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse, Heenvliet, Geervliet, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen, Delft, Schipluiden, Ridderkerk, Capelle a/d IJssel, 

Woon jij net buiten ons werkgebied?

Geen probleem, neem even contact met ons op zodat wij samen naar een oplossing kunnen kijken!

Ons werkgebied

Vergoeding Zorgverzekering

Gewoon Kraamzorg is aangesloten bij de coöperatie kraamzorggroep waardoor wij door alle verzekeraars worden vergoed!

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wel is er een wettelijke eigen bijdrage vastgesteld van € 4,70 per uur voor 2022.

Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat de eigen bijdrage gedeeltelijk of volledig vergoed zal worden.

Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekering.

Bij een aantal zorgverzekeraars ontvang je altijd zelf een factuur voor de eigen bijdrage. (Aevitae, ASR, De Amersfoortse, Ditzo, DSW, In Twente, Stad holland, Zorg en zekerheid) Dit is de eis van de zorgverzekeraar en zal bij elk kraambureau volgens deze regels werken. 

Deze kun je zelf, na betaling via jouw persoonlijk dossier, inleveren bij de verzekeraar als je aanvullend verzekerd bent zodat jij het betaalde bedrag terug zal krijgen. 

Inschrijven

Inschrijven voor zorg van Gewoon doe je via je website! Wat onpersoonlijk denk je nu vast… Niets is minder waar! Door de huidige wetgeving zijn wij genoodzaakt dat wij bepaalde essentiële informatie, zoals de BSN en verzekeringsgegevens, van jou persoonlijk doorkrijgen om te verwerken. Bij inschrijving via de website krijgen wij alle benodigde informatie en ontvang je vanuit ons binnen 5 werkdagen een persoonlijk telefoontje om te horen of wij nog plek hebben voor de maand waarin jij bent uitgerekend. Lees voor inschrijven altijd de algemene en aanvullende voorwaarden van Gewoon Kraamzorg.

De Intake

De intake zal bij een eerste kindje bij jullie thuis plaatsvinden. Bij een opvolgend kindje zal dit telefonisch of bij ons op kantoor ingepland worden. Zijn er bijzonderheden in jouw zwangerschap bij een opvolgend kind? Dan komen wij alsnog langs! 

In dit gesprek, wat zal plaatsvinden tussen de 32 en 34 weken zwangerschap, komen wij vertellen wat onze basistaken zijn. Verder kunnen jullie je wensen kenbaar maken en al jullie vragen stellen. Wij komen dus niet controleren of jullie alle spullen hebben gekocht! Hoe jullie je voorbereiden, daar bemoeien wij ons niet mee!

Hoe lang is de kraamweek?

In de eerste 8 dagen na je bevalling heb je recht op kraamzorg. Dit betekent dat als je een nachtje in het ziekenhuis verblijft je nog 7 dagen kraamzorg krijgt.

In Nederland heeft een kraamvrouw recht op 24 uur kraamzorg in 8 dagen ofwel 3 uur per dag, maar hier kijken we naar de behoefte en ruimte in de maand waarin jij bent uitgerekend. De basisuren bij borstvoeding is dan meestal ook 49 uur voor 8 dagen en 45 uur bij kunstvoeding.

De kraamverzorgende zal de zorg invullen aan de hand van de afspraken die vastgelegd zijn bij de intake. Deze afspraken worden aan het begin van de week nogmaals met jullie doorgenomen om te zien of er nog aanpassingen nodig zijn.

Heeft jouw kindje lang opgenomen gelegen en heb je hierdoor geen kraamzorg kunnen ontvangen? Check dan je aanvullende verzekering of je recht hebt op uitgestelde kraamzorg of couveuse nazorg. Deze zorg zit niet inbegrepen bij de basisverzekering. 

Hoeveel uur Kraamzorg heb ik nodig?

Voor je in gaat schrijven raden wij je altijd aan onze voorwaarden te lezen!

Omdat wij elke maand mensen teleur moeten stellen, simpelweg omdat we geen plek meer hebben, proberen wij zo goed mogelijk met jou te kijken naar jouw wensen in de kraamweek.

In de afgelopen jaren zijn er nogal wat veranderingen gekomen in de uren dat de partners thuis aanwezig zijn en daarom hebben wij gekozen voor een urenmenu, zodat jij vooraf een keuze kan maken in de uren die bij jullie situatie passen. 

Afhankelijk van jouw wensen kun jij bij inschrijving aangeven wat jij aan uren en aan bijpassend takenpakket denkt nodig te hebben.

Let op! Kies je voor minder uren dan kunnen wij niet garanderen dat wij plek hebben om meer uren te leveren mochten er complicaties optreden.  Onze planning is gemiddeld 6-7 maanden vooruit. Mochten wij ruimte hebben voor meer uren per dag dan leveren wij deze met liefde!

Met de kortere zorgdagen zal de kraamverzorgende bij meerdere gezinnen op 1 dag aan het werk zijn en kan zij dus ook in de middaguren bij jullie zorg komen leveren. Dit is afhankelijk van hoeveel baby’s er geboren worden in die week.

Nu weet jij de belangrijkste informatie van tevoren en kom je nooit voor verrassingen te staan na jouw bevalling!

Menu 1

The standard

45 uur (kunstvoeding) 49 uur (borstvoeding) verdeelt over 8 dagen

Een stadaard is er niet voor niets en daarom zijn deze uren in het leven gekomen. In de eerste dagen zal de kraamverzorgende jullie goed begeleiding in de voedingen, zodat jullie een samenwerking krijgen als geen ander en zij kijkt goed naar het herstel en de rust die hierbij komt  kijken.

De omliggende zaken worden geregeld en jij hebt de tijd om te landen en te wennen aan de nieuwe situatie.

De eerste dagen zal de kraamverzorgende volledig aanwezig zijn en zij bouwt haar uren gedurende de week af.  Mochten er complicaties ontstaan dan kan de kraamverzorgende (in overleg met de verloskundige) uren bij-indiceren om deze complicaties op te lossen. Ook kan het zijn dat er een 9e en 10e dag nodig is. Dit is alleen nodig om medische gronden die wij in die 2 dagen op kunnen lossen. 

Menu 2

Got the help i need

4,5 uur per dag gehele kraamweek 36 uur in 8 dagen

Jouw partner is altijd in huis of jouw moeder/ vriendin/nicht blijft dag en nacht bij je.  Zij zorgen voor de boodschappen, maaltijden, overige taken en vooral jouw rust! 

De voeding heb jij al door en je voorziet verder geen problemen om extra hulp te krijgen mochten er complicaties optreden.

Menu 3

I've got this!

3 uur per dag gehele kraamweek Maximaal 24 uur over 8 dagen

Jij hebt dit allemaal al een keer (of 10) gedaan en weet hoe jouw lichaam werkt. Je hebt weinig tot geen hulp nodig, maar het is fijn als de kraamverzorgende elke dag de controles komt doen en jouw de nodige tips kan geven die bij dit kindje van toepassing zijn! Je hebt meer dan voldoende hulp voor boodschappen, maaltijden, andere kinderen en het huishouden (om infectie te voorkomen) Bijvoorbeeld als je nog inwonend bent bij je ouders of familie in huis hebt gedurende de gehele kraamweek.

Menu

I'ts complicated

  • Post partum depressie in vorig kraambed
  • Ernstige bekkeninstabiliteit
  • Jouw 3e kindje onder de 4 jaar
  • Psychische aandoening
  • Kindje of moeder met aangeboren afwijking
Meer dan de standaard uren

Er zijn situaties waarin jij misschien juist MEER zorg nodig hebt dan de standaard uren en ook hiervoor staan wij paraat! Geef bij jouw inschrijving aan waar jouw knelpunten liggen en dan kijken wij wat we voor jullie kunnen betekenen!