Visie & Team

Visie & Team

Gewoon Kraamzorg

Foto vi photography

Visie

Wij zijn fan van de Natuurlijke aanpak, maar zitten tussen reguliere en natuurlijke kraamzorg in. Hiervoor is nog geen woord bedacht, maar gezien wij dit heel Gewoon vinden, noemen wij het Gewoon Kraamzorg.

 

Voorbeelden van onze natuurlijke aanpak in de kraamzorg zijn: spoelen met kamille, strikmutsjes van wol en zijde, gebruik van heilwolle en wolvet en massagetechnieken om bijvoorbeeld darmkrampjes te verminderen.

Wat wij doen...

In ons kleinschalige en persoonlijke team schieten wij elkaar te hulp bij complicaties. De collega met deze specialisatie zal soms ook een bezoekje brengen tijdens de kraamweek mocht dit gewenst zijn.
(Borst-) Voedingscoach

Onze voedingscoach weet heel erg veel over bijvoeden, kunstvoeden en borstvoeden! Zij leidt onze meiden dan ook uitgebreid op, zodat zij zich goed kunnen redden bij complicaties, maar is altijd beschikbaar voor overleg of komt langs mocht de kraamverzorgende hulp nodig hebben!

Onze eigen winkel

Wij hebben in Kralingen een prachtig pand tot onze beschikking waar je terecht kan voor de fijnste theeën, verzorgingsproducten, babykleding  en pakketten volledig afgestemd op de bevalling en kraamtijd. Neem je kraamzorg bij ons af? Dan zal onze kraamverzorgende met liefde de producten in huis halen die op dat moment nodig zijn!

(postpartum) Doula

In ons team werken wij met een eigen Doula en Postpartum Doula. Dit betekent zeker niet dat jouw eigen doula niet welkom is! Wij werken heel graag samen met doula’s!

Vraag naar de mogelijkheden voor de ondersteuning tijdens de bevalling of Post Partum (na de bevalling)

Volledig Aanbod

Wij proberen een volledig aanbod te bieden door producten en behandelingen aan te bieden vanaf de zwangerschap tot ruim na de geboorte. Afdrukken van je placenta, capsuleren van je placenta, Yonisteam sessie, de juiste voeding op het juiste moment? Wij bieden het allemaal en nog meer!

Ons streven is altijd 1 kraamverzorgende per gezin. Over het algemeen lukt dit altijd, maar er zijn uitzondering bij ziekte, scholing, extreme drukte en vakantieperiodes. Dit zal altijd persoonlijk met jullie besproken worden om zo tot de beste oplossing te komen bijvoorbeeld: bij scholing werkt jouw vaste kraamverzorgende die dag iets korter en haalt deze uurtjes in de rest van de week in. Ook kan je kiezen voor een volle dag en een wisseling. Deze keuze is geheel aan jullie en uitzonderlijk bij Gewoon Kraamzorg bij de volledige uren. Wil jij een korte zorgdag? Dan zullen wij nog ons best doen om 1 kraamverzorgende de gehele week bij jullie te plaatsen, maar kan een wisseling net iets sneller voorkomen. Net als bij een verlenging van de kraamweek.

Wij werken met een klein team en zullen zo ver als mogelijk op persoonlijkheid matchen. Helaas houden baby’s zich niet aan een planning en kunnen wij dus ook geen kraamverzorgende “reserveren”, maar matchen we op het moment dat jij bevalt.

Al onze kraamverzorgenden zijn KCKZ geregistreerd en volgen het hele jaar door allerlei verplichte  scholingen, maar nog veel meer vrijwillige scholingen.

Hierbij benadrukken wij graag dat wij niet alleen verplichte scholingen volgen, maar veel scholingen te maken hebben met interesse en verdieping. Denk hierbij aan scholing over kruiden, massage technieken, geboortepatronen en traumaverwerking.  Omdat wij ons vak hebben gekozen uit passie, is extra kennis opdoen Gewoon een hobby!

Naast al deze scholingen zijn al onze medewerkers ook actief bezig met Selfcare en zelfontdekking door regelmatig deel te nemen aan cursussen als Mindfulness, Meditatie en Yoga.

Laminta

Is de eigenaresse van Gewoon Kraamzorg en zelf al haar hele leven lang werkzaam in dit prachtige vak. Door de jaren heen ontwikkelde zij zich op het gebied van borstvoeding, ondersteuning bij verlies, geneeskrachtige kruiden, geboorte rituelen en klinische trajecten. Met deze kennis en ervaring is zij, met een compleet eigen visie, Gewoon Kraamzorg begonnen. Laminta is moeder van 2 Bengels en 1 Engel Lees haar persoonlijke verhaal hier

Esmiralda

Werkt als kraamverzorgende en intaker bij Gewoon Kraamzorg. Zij is gek op koken en staat bekend om haar heerlijke gehaktballen van tante Es. Je krijgt haar regelmatig aan de telefoon voor het maken van afspraken of zij komt gezellig langs voor een intake. Kenmerkend voor Esmiralda is haar Rotterdamse accent en haar humor. Esmiralda is moeder van 4 kinderen Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Freda

Freda werkt als praktijkopleider, kraamverzorgende en administratief medewerker bij Gewoon. Haar rustige aanwezigheid is een zegen voor velen, maar vergis je niet in haar karakter! Als moeder van 6 kinderen weet zij als geen ander hoe de touwtjes in handen te houden! Zij past dit dan ook graag toe om op te komen vor de wensen van haar kraamgezinnen. Haar persoonlijke verhaal lees hier hier.

Monika

Werkt als Kraamverzorgende, Prakrijkopleider en intaker bij Gewoon Kraamzorg. Monika staat bekend om haar vrolijke en energieke karakter. Zij is erg goed in realistische doelen stellen met het kraamgezin en haalt alles uit de kast om jullie doel te bereiken. Monika is moeder van 2 jongens Je leest haar persoonlijke verhaal hier

Marlieke

Werkt als Kraamverzorgende en intaker bij Gewoon Kraamzorg. Marlieke staat bekend om haar grappige giecheltje. Haar vrolijke karakter is een heerlijke energie om bij je te hebben. Haar "helicopterview" is een perfecte eigenschap die zij toepast in haar vak. Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Dulia

Werkt als Kraamverzorgende bij Gewoon Kraamzorg. Dulia staat bekend om haar kennis in Natuurlijke remedies en past deze graag toe in haar gezinnen. Zo weet zij erg veel van de juiste voedingsstoffen in de juiste periode van de kraamweek. Ook staat zij bekend om haar sterke psychische ondersteuning van kraamvrouwen. Dulia is moeder van 2 kinderen. Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Karo

werkt als Kraamverzorgende bij Gewoon Kraamzorg. Karo heeft voor dit vak gekozen vanuit haar ervaring met haar eigen kraamverzorgende. Zij is de perfecte combinatie van stoer en zorgzaam tegelijk. Ook zij is dus niet bang om voor jouw keuze op te staan. Karo is moeder van een zoon! Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Chantal

Werkt als Office manager & Winkelmedewerker bij Gewoon Kraamzorg. Haar kracht zit in haar rust en overzicht. Zij zit iedereen achter de broek aan bij Gewoon en regelt alles tot in de puntjes voor de meiden op de werkvloer. Zonder haar zou ons team niet zo soepel kunnen functioneren. Ook regelt zij alle bestellingen en zorgt dat alle afspraken overzichtelijk in de agenda's worden gepland. Chantal is moeder van 2 Dochters en 1 zoon! Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Kimberley

Werkt als zorgconsulente, winkelmedewerker en (postpartum) Doula bij Gewoon. Zij is goed in doorvragen naar wensen en behoeften en hoort snel de vraag achter de vraag. Zij verwerkt alle aanmeldingen, regelt de agenda van intakes, voert intakes uit en staat iedereen te woord aan de telefoon. Er is nog zoveel meer, maar deze tekst is daar niet lang genoeg voor! Kimberley is een sterke vrouw die rust en doorzettingsvermogen uitstraalt als geen ander. Je leest haar persoonlijke verhaal hier.